שבועות: פלאפל גבינת עזים בציפוי פריך
- מתאים ל: 20 כדורים מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פלאפל פריך מבחוץ ונמס מבפנים שהולך לגנוב את ההצגה לכל מנות החג. מומלץ להגיש עם טחינה- יוגורט.
מרכיבים
- לתערובת:
- 2 גלילים (360 גרם) גד-עז גד
- 3 כפות פירורי לחם
- 1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית שטוחה כמון
- לציפוי:
- 1 כוס פירורי לחם מוזהבים + 1 כפית שטוחה מלח
- 2 ביצים
- לטיגון:
- שמן קנולה
- טחינה-יוגורט:
- גביע יוגורט כבשים
- 1/3 כוס טחינה גולמית
- 1/3 כוס מים
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מערבלים במעבד מזון את כל חומרי התערובת עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות להתייצבות התערובת.
מערבבים פירורי לחם ומלח בקערה רחבה. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס''מ ומגלגלים את הכדורים בפירורי לחם (התערובת מאד רכה והכדורים בשלב הזה לא סימטרים – אחרי קירור נוסף ניתן יהיה להעניק להם צורה עגולה מושלחת). מניחים במגש מרופד בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (אפשר אפילו לילה) להתייצבות הכדורים.
מוציאים את הכדורים מהמקרר ומכדררים אותם ביד על מנת שיקבלו צורה עגולה. בקערה רחבה אחרת טורפים ביצים. טובלים בביצה ומגלגלים שוב בפירורי לחם.
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק על אש בינונית. מטגנים את כדורי הפלאפל 2-3 דקות, עד שהם זהובים. בכל פעם 6-8 כדורים. מוציאים לנייר סופג.
טחינה-יוגורט: מערבבים בקערה את יוגורט הכבשים, הטחינה, המים, שיני השום, מלח ופלפל לתערובת חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.