שבועות: קיש פטריות, בצל וגבינת פרסקה
תיאור המתכון
משולחנו של יהודה תמיר, שף מלון קראון פלזה חיפה
מרכיבים
- 1 יחידה של עלה טורטיה
- 50 גרם חמאה מומסת
- למלית:
- 3 בצלים פרוסים בקוביות
- 50 גרם חמאה
- 500 גרם פטריות שמפניון פרוסות
- מיכל שמנת לבישול
- כף אבקת מרק פטריות
- 2 ביצים
- כף קורנפלו
- 150 גרם גבינת פרסקה
- 1 חופן של גבינה צהובה מגורדת
אופן ההכנה
מברישים את הטורטיה בחמאה ומעבירים לתבנית,
המלית:
1. מטגנים את הבצל בחמאה עד שמזהיב, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שרוב המים מתאיידים.
2. מוסיפים שמנת ואבקת מרק ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ואז מוסיפים קורנפלו וביצים (שהבלילה לא תהיה חמה מדי).
3. יוצקים את המלית לתבנית, מפוררים לתוכה את הפרסקה ומערבבים קצת. מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת.
4. אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות, ומצננים קצת לפני שאוכלים.