פלאפל יפני
- מתאים ל: 3 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפלאפל יפני ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- (ניתן להשיג את כל המוצרים בחנויות אוכל אסייאתי)
- לפלאפל:
- ½ חבילת חומוס מושרה במים לפחות 12 שעות
- 4 כפות וואסבי
- 8 יח' פטריות שיטקה פרוסות דק, מושרות במים 4 שעות קודם
- ¾ כוס שמן זית
- מלח פלפל
- 4 יח' בצל ירוק קצוץ
- הרוטב:
- 500 מ"ל מים
- 100 מ"ל סויה
- 100 מל מירין
- 2 כפות צ'ילי תאילנדי חריף
- 6 פטריות שיטקה חתוכות דק
- ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- כפית אבקת דגים (אונדאשי)
- 20 ג' קורנפלור בחצי כוס מים
אופן ההכנה
1. טוחנים את החומוס והווסאבי בבלנדר לקבלת בלילה ירוקה. מוסיפים את הטופו הבצל הירוק ופטריות השיטקה ומתבלים.
2. יוצרים כדורים קטנים בקוטר 4 ס"מ ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב ומגישים מיד.
3. לרוטב: מבשלים את כל מרכיבי הרוטב ביחד ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור עם ½ כוס המים ומצמצמים.
4. לקישוט – הוסף בצל ירוק קצוץ.