פלאפל לטיני
- מתאים ל: 3 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפלאפל לטיני ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לפלאפל:
- ½ ק"ג חומוס מושרה במים לפחות 12 שעות קודם
- 2 בצלים טחונים בפומפיה
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- 2 פלפלים ציפוטלי מעושן
- ¾ כוס שמן זית
- 2 כפות כמון
- 4 שיני שום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לטחינה הלטינית:
- 1 כוס טחינה גולמית
- 4 שיני שום
- 10 עלי בזיליקום
- 2 פלפל ציפוטלי
- מיץ מארבעה לימונים
- מלח פלפל
- 2 כוסות מים או יותר
אופן ההכנה
טוחנים את כל מרכיבי הפלאפל מלבד הבצל במערבל המזון. מזליפים לאט את שמן הזית ליצירת מרקם הומוגני (טעם כדי לבדוק אם יש צורך להוסיף מלח או פלפל). צור כדורים קטנים בקוטר 4 ס"מ (לעתים יש צורך לסחוט מעט את שמן הזית). טגן בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב. הנח על נייר סופג והגש מיד.
טחן בבלנדר את הבזיליקום, השום ופלפל הציפוטלי המעושן. הוסף לטחינה הגולמית. הוסף את הלימון והמים וטרוף עד לקבלת המרקם הרצוי.
הגש את הפלאפל עם הטחינה וטורטיה לטינית.