מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פלאפל לטיני

פלאפל לטיני

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפלאפל לטיני ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

טוחנים את כל מרכיבי הפלאפל מלבד הבצל במערבל המזון. מזליפים לאט את שמן הזית ליצירת מרקם הומוגני (טעם כדי לבדוק אם יש צורך להוסיף מלח או פלפל). צור כדורים קטנים בקוטר 4 ס"מ (לעתים יש צורך לסחוט מעט את שמן הזית). טגן בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב. הנח על נייר סופג והגש מיד.

טחן בבלנדר את הבזיליקום, השום ופלפל הציפוטלי המעושן. הוסף לטחינה הגולמית. הוסף את הלימון והמים וטרוף עד לקבלת המרקם הרצוי.

הגש את הפלאפל עם הטחינה וטורטיה לטינית.