רול פרגיות במלית קוסקוס מלא וטנזיה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנת פרגיות במלית קוסקוס מתקתק וצבעוני באדיבות השף גיא פרץ
מרכיבים
- מרכיבים:
- 4 יחידות סטייק פרגית, פרוס, ללא עור
- 350 גרם קוסקוס מלא
- 2 כוסות מיקס פירות יבשים מגולענים (שזיף, משמש, תאנים, צימוקים ואגוזי מלך)
- 3 כפות סוכר חום
- 2 מקלות קינמון
- רבע כוס מיץ תפוזים טבעי
- 3 כפות ריבת בצל
- מרכיבים לרוטב:
- כוס מיץ תפוזים טבעי
- 2 כפות דבש
- 2 מקלות קינמון
- 1 כוכב אניס
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מניחים את הקוסקוס המלא בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית, יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
2.מבשלים את הפירות היבשים במיץ התפוזים והסוכר החום, יחד עם יתר המרכיבים של המלית כ-10 דקות עד לריכוז החומרים.
3.מערבבים את חומרי המלית עם הקוסקוס וממלאים כף מלאה בכל פרגית, מגלגלים ונועצים קיסם כדי שלא ייפתח.
4.מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, "סוגרים" את הפרגית כחצי דקה מכל צד ומניחים בתבנית אפייה.
5.מכניסים לאותו מחבת את חומרי הרוטב ומצמצמים כ-10 דקות עד לקבלת רוטב סמיך וזגוגי.
6.יוצקים את הרוטב מעל הפרגיות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
7.בהגשה פורסים את הפרגיות על מצע נוסף של המלית ומטפטפים מעל רוטב זגוגי ומתקתק.