Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> רול פרגיות במלית קוסקוס מלא וטנזיה

רול פרגיות במלית קוסקוס מלא וטנזיה

רול פרגיות במלית קוסקוס מלא וטנזיה

תיאור המתכון

מנת פרגיות במלית קוסקוס מתקתק וצבעוני באדיבות השף גיא פרץ

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
1.מניחים את הקוסקוס המלא בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית, יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
2.מבשלים את הפירות היבשים במיץ התפוזים והסוכר החום, יחד עם יתר המרכיבים של המלית כ-10 דקות עד לריכוז החומרים.
3.מערבבים את חומרי המלית עם הקוסקוס וממלאים כף מלאה בכל פרגית, מגלגלים ונועצים קיסם כדי שלא ייפתח.
4.מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, "סוגרים" את הפרגית כחצי דקה מכל צד ומניחים בתבנית אפייה.
5.מכניסים לאותו מחבת את חומרי הרוטב ומצמצמים כ-10 דקות עד לקבלת רוטב סמיך וזגוגי.
6.יוצקים את הרוטב מעל הפרגיות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
7.בהגשה פורסים את הפרגיות על מצע נוסף של המלית ומטפטפים מעל רוטב זגוגי ומתקתק.