קבב טלה על מקל קינמון מוגש עם סלט עגבניות פיקנטי
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- 700 גרם בשר טלה טחון
- 300 גרם שומן כבש או טלה
- 2 בצלים לבנים קצוצים דק
- 4 שיני שום קצוצות דק
- מלח ים גס
- פלפל שחור גרוס
- כפית וחצי כמון
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 50 גרם צנוברים קלויים
- חצי כוס סודה או מים
- 18 מקלות קינמון
- מרכיבים לסלט עגבניות:
- 4 עגבניות קלופות (חורצים את העגבניות ומכניסים למים רותחים למשך 8 שניות קולפים וחותכים לקוביות)
- 1 שן שום קצוצה
- 1 פלפל חריף שרוף על האש , קלוף וחתוך לקוביות
- 10 כפות שמן זית
- מיץ לימון מחצי לימון
אופן ההכנה
אופן הכנת קבב הטלה:
מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים ולשים היטב עם הידיים.
מניחים במקרר למשך שעה לפחות.
יוצרים כדורים אובאליים מהתערובת ומשפדים על מקל קינמון.
מניחים את הקבבים המשופדים בתבנית, עוטפים בניילון ומחזירים למקרר למשך שעתיים לפני הצלייה (עדיף למשך לילה).
מחממים מחבת גריל לחום גבוהה ומניחים את הבשר לצלייה של 2 דקות מכל צד לקבלת דרגת מדיום.
הכנת סלט עגבניות פיקנטי: מערבבים את כל החומרים ומגישים עם הקבב.