סטייק אנטריקוט צלוי במחבת פסים בזיגוג סויה ודבש
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב.
מרכיבים
- מרכיבים לאנטריקוט
- 6 יחידות סטייק אנטריקוט במשקל 300 גרם כל אחד
- מלח גס
- פלפל גרוס טחון טרי
- 8 כפות שמן תירס
- 8 כפות סויה
- 3 כפות דבש סילאן
- מרכיבים לירקות הצלויים
- 12 צנוניות חתוכות לחצאים
- ראש סלרי חתוך לקוביות של סנטימטר
- 4 ראשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות של סנטימטר
- 2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות ואלכסוניות
- 8 שיני שום קלופות וחתוכות לחצי
- 16 כפות שמן זית
- מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם
- כפית טימין קצוץ
אופן ההכנה
אופן הכנת האנטריקוט:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
מחממים מחבת פסים מברזל יצוק לחום גבוה.
ממליחים ומפלפלים את נתחי הבשר ומורחים בשמן תירס.
צורבים את הנתחים על המחבת הלוהטת למשך 2 דקות מכל צד.
מכניסים את הנתחים לתנור להשלמת הצלייה למשך 8 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב- מערבבים היטב בקערית את הדבש והסויה עד להמסת הדבש.
מוציאים את הנתחים ומזגגים את הרוטב על הבשר. מגישים חם עם פירה תפוחי אדמה או ירקות צלויים.
אופן הכנת הירקות:
מחממים תנור ל-250 מעלות.
מערבבים כל סוג של ירק עם תבלינים ושמן זית ומניחים בנפרד בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים כל ירק בתורו לתנור וצולים לזמן קצר של 3דקות.
לאחר צליית כל הירקות בנפרד מערבבים יחדיו ומגישים לצד הסטייק.
הערות
טיפ השף: בזכות הצלייה בטמפרטורה גבוהה לזמן קצר הירקות נשארים פריכים ושומרים על צבעם וערכיהם התזונתיים.