עצמאות: נתח קצבים וירקות על שיפוד, מוגש על פיתה בעבודת יד
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
בשר, בשר ועוד קצת בשר! מתכון מיוחד ליום העצמאות באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת השף היוקרתית Olive Leaf במלון שרתון תל אביב.
מרכיבים
- 750 גרם בשר נתח קצבים חתוך לקוביות גדולות
- 1 בצל סגול חתוך לקוביות
- 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 6 קוביות חזה אווז מעושן (לא חובה)
- 6 כפות שמן זית
- מלח גס
- פלפל גרוס טרי
- מרכיבים לפיתה:
- 500 גרם קמח מנופה
- חצי כפית מלח
- 40 גרם שמרים יבשים
- חצי כפית סוכר
- מים פושרים על פי הצורך
אופן ההכנה
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
משפדים את הבשר על שיפוד ברזל תוך שילוב של הירקות.
מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
מחממים מחבת פסים לחום גבוה לפני הצלייה.
את השיפודים מניחים במחבת לצריבה מכל הצדדים.
מעבירים לתנור החם להמשך צלייה של 4 דקות בלבד ומגישים.
מומלץ להגיש על מצע של פיתה בעבודת יד עם רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי.
אופן הכנת הפיתה:
מניחים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז.
בגומה מניחים את השמרים, רבע כוס מים פושרים וסוכר ומערבבים את הנוזלים בעדינות. אחרי 5 דקות מוסיפים מלח ומערבבים עם הקמח.
מוסיפים מים בהדרגה (בערך כוס מים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.
נותנים לבצק לנוח 20 דקות במקום חמים, לאחר מכן לשים שוב ומניחים ל 10 דקות מנוחה.
בינתיים מחממים על הגז ווק סיני, כאשר הווק הפוך והצד הקמור מונח כלפי מעלה.
מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים (במשקל 30 גרם כל אחד) ופותחים עם הידיים או במערוך על משטח מקומח.
אופים את הפיתות על הווק הלוהט למשך דקה עד להזהבה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|