פיצה בוסקויולה
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפיצה בוסקויולה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 500 גר' קמח
- 1 כוס מים
- 50 גר' חמאה רכה
- 25 גר' שמרים טבעיים נמסים
- 3/4 כפית מלח
- 1 כף דבש
- חומרים לציפוי
- חופן פטריות שמפיניון
- 2 שיני שום פרוסות
- 1/2 כוס שמנת
- פסטו פטרוזיליה
- מלח
- חומרים ואופן הכנת פסטו פטרוזיליה:
- 1/2 ק"ג עלי פטרוזיליה (רק עלים)
- 6 שיני שום
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל
- את הפטרוזיליה והשום שמים במעבד מזון ומזלפים פנימה את שמן הזית תוך כדי פעולת מעבד המזון עד לקבלת ממרח, לבסוף מטבלים.
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
על משטח העבודה עורמים את הקמח ויוצרים גומה. בגומה שמים את השמרים והמים. מערבבים ומוסיפים את החמאה, מערבבים היטב. מוסיפים את המלח וכף הדבש, אוספים במרית אפיה את החומרים ולשים עוד עשר דקות עד קבלת כדור חלק וגמיש. מטפיחים כ-30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים על משטח מקומח עד גודל התבנית.
משמנים את תבנית האפייה בשמן זית, מצמידים את קצוות הבצק לדפנות התבנית בכדי שלא יברח באפייה.
אופן הכנת ציפוי:
מעל שופכים את כוס השמנת על כל צידי הבצק, מפרזים את הפטריות ופסטו הפטרוזיליה, מניחים את פרוסות השום, ממליחים ואופים בתנור בחום של 2300 – מדף עליון, 15 דקות.