לחם מרוקאי מסורתי

לחם מרוקאי מסורתי

תיאור המתכון

באדיבות השף צ'רלי פדידה, מסעדת השף Olive Leaf, שרתון ת"א.

מרכיבים

אופן ההכנה

מערבבים קמח, שמרים , סוכר ומוסיפים בהדרגה מים פושרים, מערבבים עד לקבלת כדור בצק רך.
ממיסים מרגרינה ומוסיפים לבצק תוך כדי ערבוב במיקסר. מערבבים במהירות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
מניחים למשך 30 דקות בקערה מכוסה במגבת.
כשהבצק תופח לשים אותו פעם נוספת ויוצרים צורת כיכר עגולה.
מחדירים את חמשת הביצים (עם הקליפה) לתוך הבצק ומברישים את חלקו העליון בביצה.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שהלחם מקבל צבע חום כהה.
אפשר להוסיף מלמעלה מלח גס או כל תבלין אחר שאנו אוהבים.