גלילות חזה עוף במילוי פירות יבשים ברוטב יין לבן
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון גורמה לייט לחג. מנה חגיגית, מתאימה להגשה בליל הסדר או בארוחת צהרים ליום החג.
מרכיבים
- ל-4 מנות:
- 4 מנות חזה עוף שלמות, בגודל כף יד, בעובי של 1 ס"מ. מנוקה ומסודר יפה.
- 4 כפיות קמח תפוחי אדמה.
- למילוי:
- 1 פלפל אדום – חתוך לקוביות קטנות (פחות מס"מ)
- 1 בצל בינוני – קצוץ דק
- שזיפים יבשים - קצוצים
- 4 משמשים יבשים –קצוצים
- 2 כפות צימוקים
- 2 כפות חמוציות ללא סוכר
- 4 כפות חומץ בלסמי
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
- 1 כפית שמן זית
- לרוטב:
- 1 כף שום טרי קצוץ דק
- 1 כפית שמן זית
- 1 כוס יין לבן יבש
- פלפל שחור גרוס טרי
- מעט אגוז מוסקט
- מעט פירות יבשים, כף מכל סוג
אופן ההכנה
מגלענים וקוצצים את הפירות היבשים. (לא, אין צורך לגעת בחמוציות).
במחבת מוסיפים כפית שמן זית ומטגנים את הבצל תוך זרזוף מעט מים למניעת חריכה.
מוסיפים קוביות פלפל וממשיכים לטגן עוד 4 דקות.
מוסיפים פירות יבשים קצוצים וממשיכים לטגן
מוסיפים חומץ בלסמי. מבשלים עוד שתי דקות ומורידים מהאש.
בינתיים, חותכים את חזה העוף לרוחב (כמו שניצל), משטחים עם פטיש שניצלים. שמים כף מהמילוי ומגלגלים לרולדה. מהדקים היטב ומניחים עם ה"תפר" למטה. אין צורך בקיסמים. עובדים יפה עם הידיים, ומעצבים את המנה.
מזרזפים 1 כפית קמח תפוחי אדמה (בפסח) על כל מנה משני הצדדים.
במחבת שמים כפית שמן, מורחים עם מברשת סיליקון ומטגנים את הגלילות דקה מכל צד. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
מוסיפים למחבת שום קצוץ ומטגנים עם כפית שמן זית.
מוסיפים מעט פירות יבשים מכל סוג, ויין לבן ואם יש צורך אז מעט ציר, פלפל ומלח וקורטוב אגוז מוסקט.
טועמים ומתקנים תיבול.
מכניסים את החזות הממולאים וה"סגורים" ומבשלים עוד כ- 5 דקות או עד שמתבשל.
כדאי לבדוק שלא להוריד נא, וכן, יש להמנע מיבוש יתר.
מגישים עם הרוטב.
תגובות
-
מעולה !!!!
שני מרקוביץ
(26/07/2013 21:21:00)
ממש ממש טעים !!!
הכמויות שמן מופחתות ממש ואנחנו הוספנו יותר אבל חוץ מזה. וואו !!
אנחנו עשינו בלי חומץ בלסמי .