קיש פטריות וגבינות

קיש פטריות וגבינות

תיאור המתכון

ממטבחו של השף מוטי בוחבוט למסעדת סופיה שבמלון ענבל ירושלים

מרכיבים

אופן ההכנה

לרדד בצק עלים לעלה בקוטר 30 סמ', להניח בתבנית פאי קוטר 26 סמ' להשאיר את השוליים.
את כל מרכיבי המלית לערבב יחדיו עד לקבלת עיסה אחידה, ליצוק אל הבצק שהכנו קודם, את דפנות הבצק להניח על המלית (לא לכסות עד הסוף). למרוח בביצה טרופה, לפזר מעל סומסום ולאפות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות 30-40 דקות, לקבלת צבע זהוב, לצנן ולהגיש.
ניתן להשתמש בכל סוגי הירקות, קישואים, פלפלים, בצל וכרישה, בטטה וכו'.
להכנת הסופלה (טפיחה) ניתן להשתמש במרשם זהה רק ללא בצק, יש לשמן ולקמח את כלי ההגשה (כוס, קוקוט אלומיניום, ספל וכו').

הערות

בבצק פריך מלוח
החומרים:
200 גר' חמאה
10 גר' מלח
1 ביצה שלמה
330 גר' קמח

ההכנה:
חמאה + מלח לערבב יחדיו (חמאה בטמפ' החדר)
להוסיף פנימה ביצה
להוסיף את הקמח ולערבב עד לקבלת בצק אחיד, לצנן לפני שימוש כ–1/2 שעה, ניתן לרדד לעלה דק ולרפד את תבנית האפייה, ליצוק את המסה ולאפות יחדיו.

המתכון באדיבות
מסעדת סופיה ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים הצג טלפון קופונים לסופיה