מתכון לפסח: לביבות מקמח מצה
תיאור המתכון
לביבות מקמח מצה – באדיבות שף גיא פרץ
מנה קלילה לפתיחת ארוחת החג
מרכיבים
- ½ כוס קמח מצה
- 2 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- ¾ כוס חלב או מים
- חמאה לטיגון
אופן ההכנה
1. לערבב את כל החומרים היבשים יחדיו: הקמח מצה, המלח והסוכר.
2. להפריד את הביצים, לטרוף את החלמונים ולהוסיף להם חלב או מים.
3. לערבב יחד את תערובת החלמונים עם התערובת היבשה ולהמתין כחצי שעה עד שהתערובת תתפח.
4. לאחר מכן להקציף את החלבונים לקצף יציב ולאחר יחד את שתי התערובות.
5. להכין לביבות ולטגן בחמאה או בשמן.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר