מתכון לפסח: נתח פילה סלמון צרוב במחבת
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
נתח פילה סלמון צרוב במחבת, בוקצו'י אפוי עם תפוזים וזנגביל, באדיבות השף צ'רלי פדידה. לחג שמח במיוחד!
מרכיבים
- 800 ג' סלמון חתוך ל-4 מנות של 200 ג' כל אחת
- 2 יח' בוקצו'י חצויים -2
- ½ תפוז
- ½ לימון
- 8 כפות שמן זית
- 1 כף זנגביל קצוץ
- מלח , פלפל
- ½ כוס יין לבן
- 1 שן שום פרוסה
אופן ההכנה
אופן הכנת הבוקצוי:
את הבוקצוי חותכים לחצי ומבשלים כ 5 דקות במים רותחים ומוציאים למי קרח.
מניחים במגש אפיה עד שנוזלי הדג יהיו מוכנים .
אופן הכנת הדגים:
לוקחים 4 מנות של סלמון טרי נקי אדרות וקשקשים ממליחים ומפלפלים ומיד צורבים עם שמן זית במחבת כאשר מתחילים מצד העור, לאחר צריבה של 4 דקות על להבה בינונית מוציאים את הדגים ומניחים במגש אפיה .
מוסיפים אל אותה מחבת שן שום פרוסה , זנגביל זסטים של לימון ותפוז , יין לבן ומיץ מחצי תפוז וחצי לימון , כאשר כל הנוזלים רותחים בוזקים אותם על גבי הדג והבוקצוי ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ומגישים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|