מתכון לפסח: לוקוס אפוי עם עגבניות שרי
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לוקוס אפוי עם עגבניות שרי, שום, קורנית, שמן זית, קרם חציל, סלסת זיתים סורים וכוסברה
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- 800 גר' פילה לוקוס נקי מאדרות
- 16 עגבניות שרי קלופות וחתוכות לפילה עגבנייה
- ½ כפית קורנית קצוצה
- 2 שיני שום קצוצות
- 8 כפות שמן זית
- חומרים לסלסת זיתים:
- 8 זיתים סורים מגולענים וקצוצים
- ¼ צרור כוסברה קצוצה
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- חומרים לקרם חציל:
- 2 חצילים בינוניים
- 1 שן שום קצוצה
- 6 כפות שמן זית
- מיץ לימון מלימון אחד
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
אופן הכנה של קרם החציל:
את החצילים מניחים על אש גלויה ושורפים מכל הצדדים עד אשר החציל הופך רך.
מוציאים מהאש וקולפים את החציל מקליפתו ומכניסים למעבד מזון. מוסיפים מיץ לימון, תבלינים, שמן זית ושום, טוחנים עד לקבל קרם אחיד וחלק.
אופן ההכנה של הדג:
1. הכנת הדג חותכים פילה לוקוס למנות של 200 גר' כל אחת, מתבלים במלח ופלפל. מתבלים את פילה עם עגבניות השרי , מלח, פלפל, קורנית ושמן זית ומסדרים על גבי הדג בצורה של קשקשים. מניחים על גבי מגש עם נייר פרגמנט ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך -12-15 דקות.
2. הכנת סלסת הזיתים מערבבים את כל המצרכים , מתבלים במלח, פלפל ושמן זית
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|