מתכון לפסח: פילה דניס אפוי בתנור
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פילה דניס אפוי בתנור עם עשבי תיבול בנוסח הדייגים בלבנון, מוגש עם תפוחי אדמה ננסיים צלויים עם כורכום ובצל מטוגן (סידייה)
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- 8 פילה דניס נקיים מקשקשים ואדרות (עצמות)
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף כוסברה קצוצה
- 1 כף עירית קצוצה
- 8 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חומרים לבצל
- 4 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
- 4 כפות שמן זית לטיגון הבצל
- כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חומרים לתפוחי אדמה
- 32 תפוחי אדמה ננסיים
- ½ כפית כורכום
- 8 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. הכנת הדג מערבבים את כל המצרכים ומתבלים במלח ופלפל.
2. מניחים את הדג על מגש אפיה, כאשר עור הדג מופנה כלפי מעלה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ- 10 דקות.
3. הכנת הבצל מטגנים במחבת את הבצל ומוסיפים תוך כדי את התבלינים בסוף הטיגון , לבסוף מוסיפים מעט מלח .
4. הכנת תפוחי האדמה מערבבים את כל המצרכים ומעבירים לתבנית אפיה. אופים בתנור בטמ"פ של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות.
5. המלצה: את הדגים מומלץ להגיש על הבצל המטוגן.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|