מתכון לפסח: מוסר ים צרוב במחבת על מצע אספרגוסים ורוטב ורג' אדמוניה
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- 600 גר' פילה מוסר מחולק ל- 4 מנות של 150 ג' כל מנה
- 20 אספרגוסים חלוטים במים רותחים למשך 2 דקות המקוררים במי קרח (כדי לשמור על צבעם ירוק עז)
- 4 כפות שמן זית לטיגון הדג
- ½ שן שום קצוצה
- מלח ים ופלפל גרוס לפי הטעם
- חומרים לסלסלת אדמוניות:
- 4 אדמוניות חתוכות לקוביות בגודל של 1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ
- 1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך אלכסוני
- 4 עלי ריחן טרי חתוך לרצועות דקות
- 1 לימון סחוט
- 8 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
אופן הכנת הדג:
1. מחממים מחבת קרמית מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את הדגים מצד העור למשך כ- 4 דקות , הופכים את הדג וממשיכים לצרוב ל 2 דקות נוספות , מסירים מהאש ומניחים את הדג במגש אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 3 דקות.
אופן הכנת האספרגוסים:
1. מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית ומוסיפים את השום ומטגנים ל 10 שניות , מוסיפים את האספרגוסים ומתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש
2. אופן הכנת סלסת אדמוניות :
3. מערבבים בקערה קוביות עגבניות, סלרי, ריחן, מיץ לימון ושמן זית .
4. מערבבים הכל ובוזקים מעל הדג מיד לאחר שהוצא מהתנור ומגישים.
5. רוטב זה מתאים לבשרים , לבעלי כנף שהוכנו על גריל וצרובים במחבת, רוטב מרענן שמשדרג את המנה
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|