מתכון לפסח: פילה בורי אפוי עם תבלינים מרוקאים מוגש עם סלט ארטישוק ורוקט
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון שרתון תל אביב
מרכיבים
- 8 פילה בורי נקיים מאדרות וקשקשים
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- ¼ כפית פפריקה חריפה
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית כמון טרי טחון
- ½ 1 כפיות מלח
- 8 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוץ דק דק
- חומרים לסלט:
- 8 תחתיות ארטישוק או לבבות ארטישוק מה שאוהבים חתוכים לגודל רצוי
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות ( אני אוהב ללא קליפה )
- 150 גר' רוקט צעיר
- מיץ לימון מלימון אחד
- 8 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
אופן ההכנה
אופן הכנת הדגים:
1. מערבבים את התבלינים והשום ומוסיפים שמן זית ,
2. מורחים את הדגים בתערובת התבלינים ומכניסים למקרר לספיגת טעמים לכ 20 דקות
3. מניחים על תבנית אפייה נייר פרגמנט מיוחד לאפייה ומסדרים 4 נתחים של פילה דג אחד ליד השני כאשר עור הדג מופנה לכוון המגש.
4. על גבי נתחי הפילה דג מסדרים את ארבעת הפילטים הנותרים כאשר עור הדג מופנה לכוון מעלה .
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ 15 עד 20 דקות .
אופן הכנת הסלט:
6. אופן הכנת סלט ארטישוק מתובל בלימון ושמן זית
7. את הארטישוק מכניסים לחליטה במים רותחים למשך 3 דקות ומעבירים מייד למי קרח
8. חותכים את הארטישוק לגודל הרצוי ומוסיפים עגבניות קוביות , רוקט צעיר, מיץ לימון, מלח , פלפל לבן ושמן זית , מערבבים היטב ומניחים במרכז צלחת ההגשה .
9. כאשר הדג מוכן מוציאים מהתנור ומניחים על גבי הסלט.
- מתאים להכנה עם ילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|