קינוח אקזוטי בכוס
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
קינוח אקזוטי במיוחד באדיבות השף מיקי שמו.
מרכיבים
- 150 גר' שוקולד לבן (בקוביות /במטבעות)
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה
- 8 גר' ג'לטין (שקית)
- 1/2 כוס מיץ מפסיפלורה טרייה
- 40 גר' מים קרים
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר
- מרנג קוקוס:
- 2 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס א' סוכר מנופה
- 1/2 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה
לפני הכל משרים את השקית ג'לטין במים (מערבבים בקערית קטנה)
1. מרתיחים 1/2 מיכל שמנת מתוקה ומוזגים לקערת השוקולד לבן – מערבבים עד אחידות.
2. מוסיפים את המיץ פסיפלורה הטרי ומערבבים שוב לאחידות
3. מכניסים פנימה את הג'לטין, מערבבים ומקררים לשעה
4. מקציפים מיכל שמנת מתוקה "להקצפה רכה" ומקפלים עם מטרפה לתערובת שהתקררה
אופן הכנה- מרנג קוקוס:
1. מחממים תנור ל- 130C .
2. מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב.
3. "מקפלים" את האבקת סוכר ולבסוף את הקוקוס .
4. מזלפים כמו "טיפות" על תבנית האפייה ואופים כ- 25 דקות.
לקישוט:
מיץ פסיפלורה אחת
קוביות אננס
פולי קקאו
הרכבת המנה:
1. מוזגים מן התערובת עד 1/2 גובה הכוס2. מניחים מרנג קוקוס במרכז וממשיכים למלא במוס
3. עם כפית מניחים מיץ ואננס ולבסוף מעט פולי קקאו