בטטות אפויות במלית חמד, רוקפור ופרמזן
תיאור המתכון
בטטות אפויות במלית חמד, רוקפור ופרמזן: מתיקות הבטטה מחמיאה לטעמי הגבינות הפיקנטיות. זוהי מנה צבעונית ומפתה לארוחה קלה. באדיבות פיראוס.
מרכיבים
- 6 בטטות עבות
- 1 ק"ג מלח גס למצע
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
- 50 גרם גבינת רוקפור "תנובה" מפוררת
- 1 שקית (250 גרם) גבינת חמד "פיראוס" פרוסה לרצועות אורך בעובי 1/2 ס"מ
- 1/2 צרור גבעולי עירית
- 50 גרם גבינת פרמזן "תנובה" מגוררת
- פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור ברדיד אלומיניום.
מפזרים בתבנית מלח גס בשכבה אחידה ומניחים עליו בטטות.
אופים כשעה או עד שהבטטות רכות (אפשר לבדוק בנעיצת קיסם או סכין). מוציאים את הבטטות ומשאירים את התנור עובד.
מניחים את הבטטות החמות על צלחות, חותכים חריץ לכל האורך ומרחיבים מעט בעזרת הסכין. מניחים בחריצים חמאה, גבינת רוקפור, פרוסות גבינת חמד וגבעולי עירית. מפזרים מעל גבינת פרמזן ופלפל שחור ומזלפים שמן זית.
אופים 4-3 דקות עד שהגבינה מזהיבה מעט ומגישים מיד.