אוסובוקו טלה בירקות שורש
תיאור המתכון
באדיבות היועץ הקולינארי חיים גרשון ממתחם NOVA אירועים בנמל תל אביב
מרכיבים
- 5 יחידות אוסובוקו טלה
- 2 בצל
- 2 גזר
- 1 ראש סלרי
- 6 שיני שום
- 2 כוכב אניס
- 6 פלפל אנגלי שלם
- עלי דפנה
- שמן זית
- מעט קמח
- 1.5 כוס יין אדום
- 1.5 ליטל ציר בקר
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מחממים סיר עם מעט שמן זית.
2. מקמחים את האוסובוקו בקמח, סוגרים במחבת מכל הכיוונים ומוציאים לתבנית.
3. מכניסים את ירקות השורש עם התבלינים לסיר עם המשקע.
4. מוסיפים את היין האדום ומגרדים את המשקע בתחתית הסיר, ומביאים לרתיחה.
5. יוצקים את כל התערובת על האוסובוקו, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות צלזיוס למשך שעתיים.
6. מומלץ להגיש עם אורז מג'דרה.