כנאפה כבש בתחפושת קאפקייק
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנה מיוחדת לפורים! מנת כנאפה כבש עם אטריות קדאיף מנה גדושה של חוש הומור, מעוצבת בדמותו של קינוח הקאפקייק המתוק. מתכון גורמה
נפלא, שיעלה חיוך על פניהם של משתתפי הסעודה. חג פורים שמח! באדיבות השף חיים גרשון ממתחם האירועים "נובה" בנמל תל אביב
מרכיבים
- 200 גר' עלי קדאיף
- 300 גר' תערובת בשר כבש ובקר טחון
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 2 חצילים קלויים, קלופים וקצוצים גס
- 1 כפית קינמון
- 1 כף כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- טחינה גולמית
- פיסטוקים קצוצים
- פלחי עגבנייה
אופן ההכנה
1. מפרידים את אטריות הקדאיף ומשמנים בשמן זית.
2. מסדרים חצי מכמות האטריות בתבניות רינג ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
3. מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים, ומבשלים במשך 5 דקות על אש נמוכה.
4. מכבים את האש ומוסיפים את החצילים.
5. נותנים למסה להתקרר, יוצקים על אטריות הקדאיף, ומכסים ביתר האטריות.
6. אופים 20 דקות בחום של 180 מעלות צלזיוס.
7. אופן הגשה: מזלפים מעל טחינה גולמית, פיסטוקים קצוצים ופלח עגבנייה.