סטייק פורטובלו בתנור
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
סטייק פורטובלו בתנור באדיבות פיראוס ורות אוליבר. סטייק צמחוני בעל מרקם בשרני וצורה מרשימה.
מרכיבים
- 6 פטריות פורטובלו גדולות בלי הרגל
- 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
- למלית:
- 1 חבילה (200 גרם) גבינת צפתית מעודנת 5% "פיראוס" מפוררת
- 50 גרם גבינת רוקפור "תנובה" מפוררת
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
- עלים קצוצים מ-2 גבעולי בזיליקום
- עלים מ-3 גבעולי תימין
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מכינים את המלית: שמים בקערה גבינה צפתית, גבינת רוקפור, אגוזים, בזיליקום ותימין. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים קלות.
+ ממלאים, אופים ומגישים: מכינים 6 ריבועי רדיד אלומיניום בגודל 20 ס"מ ומשמנים מעט את המרכז של כל רדיד. מניחים במרכז פטרייה וממלאים את השקע שלה בתערובת הגבינות. מזלפים מעט שמן זית וסוגרים את צידי הרדיד כמו חבילה קטנה ואטומה.
+ מניחים את כל ה"חבילות" בתבנית אפיה ואופים כ-8 דקות.
+ פותחים את רדיד האלומיניום ומניחים את הפטריות על צלחת הגשה. מזלפים מעט שמן זית מעל ומגישים מייד.