עגל צלוי ברוטב פטריות שוויצרי
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
ניחוחות צלייה שיציפו לכם את המטבח. את השאריות ניתן לאכול למחרת בתוך כריך משובח.
מרכיבים
- 1.5 ק''ג חזה עגל ללא עצמות ועם מעט שומן
- מעט רוזמרין, טימין ובזיליקום
- 1 כוס יין לבן יבש
- לרוטב:
- חבילת פטריות מיובשות/200 ג' פטריות טריות (בעלות ארומה חזקה)
- 2 כוסות יין לבן
- בצל לבן קצוץ דק
- קופסת רוטב בקר או ציר בקר (לפי הטעם)
אופן ההכנה
1.תבל את הבקר בתבלינים לפי טעמך, והוסף לתבנית מעט בזיליקום טימין ורוזמרין. אפה את חתיכות הבקר במשך שעתיים בחום 150 מעלות. בחצי השעה האחרונה, הוסף לתבנית כוס יין לבן.
2. לרוטב:
א.אם בחרת בפטריות מיובשות, השרה את הפטריות בכוס יין לבן למשך 30 ד'. אם הפטריות טריות, חתוך אותן לחתיכות קטנות.
ב.טגן את הבצל במחבת, הוסף את הפטריות והוסף כוס יין לבן. טגן את הבצל עד להשחמה קלה והרתח את הפטריות במשך כ-20 ד'.
ג.הוסף את רוטב/ציר הבקר לפי הטעם.
3. להגשה – חתוך את הבקר לחתיכות דקות וצוק מעל את הרוטב.
תגובות
-
חזה עגל
מיקי
(18/09/2006 12:55:00)
מכוסה בתנור- או לא ?