קאפקייק mooi
תיאור המתכון
קאפקייק mooi מאת השפית דנה אלמוסני עבור mooi
מרכיבים
- מצרכים לעוגות:
- • 130 ג' חמאה
- • 3/4 כוס סוכר
- • 2 כפיות תמצית וניל
- • 2 ביצים גדולות או 3 בינוניות
- • 31/4 כוסות קמח
- • 1 כף אבקת אפייה + 1/4 כפית סודה לשתייה
- • 1/3 כוס מלח
- • 11/4 כוסות רוויון
- • 1/3 כוס חלב
- • 1 חבילת עוגיות שכבות במילוי קרם שמנת זביונה של mooi
- • 150 ג' פירות יער
- לגנאש שוקולד:
- • 250 מ"ל (מיכל שלם) שמנת מתוקה
- • 250 ג' שוקולד מריר
אופן ההכנה
1. במיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית עד שהתערובת מקבלת מרקם אחיד.
2. מוסיפים את הביצים.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים. מתחילים להוסיף לסירוגין את המצרכים היבשים ובנפרד את הריוויון ואת החלב בשלוש פעמים.
4. לוקחים תבנית שקעים ומרפדים במנג'טים. בעזרת כף או שק זילוף שמים בתוך המנז'ט את הבלילה כ- 1/4 מהגובה.
5. מניחים מעליו עוגיה של mooi וכ- 2 יחידות פירות יער וממלאים עם הבלילה, עד 3/4 מהגובה של המנג'ט.
6. אופים למשך 20-25 דק' בתנור שחומם ל- 180 מעלות.
7. מחממים בסיר את השמנת (מחממים ולא מרתיחים). ברגע שהשמנת חמה מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד. מחכים כ- 3 דקות ומערבבים בעדינות את השמנת והשוקולד עד למירקם אחיד. לאחר שהקאפקייקס התקררו מעט, מניחים מעל את הגנאש בעזרת כף או שק זילוף.