סילבסטר קרפצ'יו דג ים
תיאור המתכון
קרפצ'יו דג ים עם ארטישוק ויוגורט באדיבות השף שרון כהן, מסעדת שילה
מרכיבים
- 400 גרם דג ים טרי פרוס דק מאוד
- 4 עגבניות מיובשת, מושרית בשמן, חתוכות לרצועות
- 12 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לרבעים
- 4 ארטישוק אלה רומנה מחולק לשלוש
- 12 פרוסות דקות של פלפל צ'ילי אדום
- 20 עלי זעתר טרי
- 8 עלי בזיליקום טריים קצוצים
- 12 כפיות של יוגורט בפאלו
- 2 כפיות גרידת לימון
- 2 כפיות מיץ לימון
- 8 כפות שמן זית.
אופן ההכנה
מסדרים את פרוסות הדג הדקות על הצלחת צמודות זו לזו. זורים מלח, מניחים הפיזור- עגבניות, זיתי קלמטה ויוגורט. לפני צירוף הארטישוקים רצוי לחרוך אותם כמה שניות (במסעדה משתמשים בברנר).
מנחים את הארטישוקים על גבי הדג, מטפטפים מעט שמן על הארטישוקים , מתבלים בשמן זית ומיץ לימון, מניחים את עלי הזעתר, פרוסות הצי'לי וגרידת הלימון.
ניתן להוסיף בהגשה מעט עלי רשאד.
הערות
באדיבות השף שרון כהן, מסעדת שילה
המתכון באדיבות
|
מסעדת שילה
בן יהודה 182, תל אביב
הצג טלפון
072-3281669
|