Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ראגו שוק טלה ושאלוט שלמים

ראגו שוק טלה ושאלוט שלמים

ראגו שוק טלה ושאלוט שלמים

תיאור המתכון

מתכון חורפי באדיבות חוות תקוע

מרכיבים

אופן ההכנה

חותכים את בשר הטלה לקוביות של 3 ס"מ. קולפים את הגזר והשום וקוצצים אותם. שוטפים וקוצצים את הסלרי. חולטים את העגבניות, קולפים אותן וקוצצים לקוביות קטנות. קולפים את בצלצלי השאלוט ומשאירים אותם שלמים ומחוברים לשורש (לחלופין, ניתן להשתמש גם בשאלוט מקולף).
חותכים את העגבניות הלחות לרצועות דקות.
בסיר כבד מחממים את שמן הזית ומטגנים את השאלוט השלמים. מסירים את השאלוט השלמים ושומרים בנפרד. מטגנים את קוביות הטלה עד שהן משחימות, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את הגזר השום והסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב 5 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות הטריות וציר הטלה ומבשלים על אש בינונית כשעתיים עד שהבשר מתרכך. מוסיפים את בצלצלי השאלוט המטוגנים ומבשלים 20 דקות נוספות.

הערות

הגשה:
לפני ההגשה מוסיפים את רצועות העגבניות הלחות ועלי האורגנו, מערבבים ומתקנים תיבול.
* מומלץ להגיש לצד יין דישון של סגל.