סופגניות פיקנטיות
תיאור המתכון
סופגניות פיקנטיות בסגנון מקסיקני אמיתי
מרכיבים
- 100 גרם מרגרינה
- 250 מיליגרם מים
- 100 גרם סוכר
- 200 גרם קמח
- 4 ביצים
- 1 פלפל צ'ילי חריף טרי
- 1 כפית ממרח צ'יפוטלה (לא להחליף עם סחוג!)
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
מרתיחים על הגז את המים ביחד עם המרגרינה והסוכר.
מעבירים למיקסר עם גיטרה ומערבלים במהירות בינונית.
מוסיפים בהדרגה את הצ'ילי והצ'יפוטלה, לאחר מכן את הקמח, לבסוף את הביצים - ממשיכים לערבל במשך 5 דקות נוספות.
מזלפים צורות עגולות\אליפסות\כדורים בעזרת שק זילוף, ומניחים על גבי תבנית מכופה בנייר אפייה.
מכניסים למקפיא למשך 4 שעות לפחות (כדי לקבע את הצורות).
מחממים שמן על להבה חזקה ומכניסים לטיגון - ישירות מהמקפיא.
ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או סוכר רגיל.
הערות
באדיבות השף רפאל כהן ממתחם אירועי השף "לוקא" במשמר השרון