מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות חמות> לביבות תפוחי אדמה במילוי קרם בטטה

לביבות תפוחי אדמה במילוי קרם בטטה

לביבות תפוחי אדמה במילוי קרם בטטה

תיאור המתכון

לביבות תפוחי אדמה במילוי קרם בטטה ודוקסל פטריות חורש

מרכיבים

אופן ההכנה

מכניסים את הבטטה בשלמותה לתנור למשך שעה בחום של 200 מעלות צלזיוס. כשהבטטה רכה מוציאים, מקררים ומקלפים.
מכניסים למג'ימיקס את השום והקארי, בתוספת מעט מלח ופלפל שחור.
קוצצים דק את הפטריות והבצל, ומטגנים במשך 3 דקות בשמן זית.
מוסיפים אגוז מוסקט ומעט מלח, מוציאים ומקררים.
מגוררים על פומפייה את תפוחי האדמה, ומוסיפים את הביצים, הקמח, ומלח-פלפל לפי הטעם.
משטחים על כף היד ממסת תפוחי האדמה, מניחים מעל כף ממחית הבטטה וכף מדוקסל הפטריות, ומכפלים על חצי. מהדקים -כך שתפוחי האדמה יסגרו מסביב, ומכניסים לטיגון בלהבה בינונית (ניתן גם לצלות על מחבט טפלון ללא שמן).

הערות

באדיבות השף רפאל כהן ממתחם אירועי השף "לוקא" במשמר השרון