מרק קרם תפו"א וחציל קלוי

מרק קרם תפו"א וחציל קלוי

תיאור המתכון

מרק קרם תפו"א וחציל קלוי

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים סיר עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל לשקיפות.
מוסיפים את השום מטגנים דקה נוספת ומכניסים פנימה את תפוח האדמה.
מתבלים במלח פלפל שחור גרוס ומעט מוסקט.
יוצקים את ציר העוף וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש מוסיפים את התימין ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך של תפו"א (כ30 דקות).
מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
מחזירים לסיר לרתיחה נוספת ומתקנים טעם במידת הצורך.

להגשה : קולים חציל על אש גלויה מסירים את הקליפה ומגישים במרכז צלחת המרק לקבלת טעם קלוי וייחודי.

הערות

באדיבות השף מיקי סויסה למסעדת 'לונה'