מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> צלע טלה ומח עצם על מצע ריזוטו פיטריות וברוסקטה בעיטור עגבניית שרי קלויה ופלח לפת טרי

צלע טלה ומח עצם על מצע ריזוטו פיטריות וברוסקטה בעיטור עגבניית שרי קלויה ופלח לפת טרי

צלע טלה ומח עצם על מצע ריזוטו פיטריות וברוסקטה בעיטור עגבניית שרי קלויה ופלח לפת טרי

תיאור המתכון

השף הראשי של מלון מלון ענבל ירושלים, שף מוטי בוחבוט, מכין במיוחד עבור ימי החורף הקרים, תפריטים מגוונים הכוללים מטעמים המותאמים במיוחד לחודשי הקור הירושלמי.

מרכיבים

אופן ההכנה

להמיס כ - 40 גר' מרגרינה בטעם חמאה בסיר, להוסיף, פיטריות, לטגן עד להפרשת הנוזלים ולהניח להצטנן מעט.
בסיר קדרה כבד להמיס 40 גר' מרגרינה בטעם חמאה לטגן בצל עד לקבלת צבע זהוב שקוף להוסיף לכמה שניות את טבעות אספרגוס , שורש סלרי , לאדות מעט,להוסיף את האורז.
להוסיף את ציר הירקות + שמנת פרווה ויין לבן , בהדרגה להשקות את האורז תוך כדי בישול מתמיד וערבוב עד לספיגת כל הנוזל, גרגרי האורז אמורים להיות מעט "אל דנטה",להוסיף את פיטריות , שום , פטרוזיליה ל – 4-5 דקות בישול נוסף.
להוציא מהאש להוסיף פנימה את ה – 40 גר' מרגרינה בטעם חמאה הנוספים.

להכנת הצלעות ומח עצם
בסיר קדרה לצרוב את הבשר עד להשחמה מלאה.
לטגן את כל שאר הירקות, בצל, סלרי, שורש פטרוזיליה, שום.
להוסיף פנימה את ציר הבקר, מיץ תפוזים + גרידת תפוז, תימין טרי, יין לבן, צימוקים, מקל קינמון, חלקי הבשר, עד לרתיחה,
לחמם תנור בחום 180 מעולת להכניס פנימה את קארה הצלעות ל – 12 דקות. מידת עשייה מדיום וואל.
לפרוס את הצלעות למנות אישיות.
את הנוזל שהצטבר בבישול ניתן לסנן ולהסמיך במעט קמח ולהגיש כרוטב בצלחת ההגשה.

הערות

הצעת הגשה
ליצוק מעט מתבשיל הריזוטו בצלחת הגשה , להניח מעל התבשיל במרכזו את צלע הטלה ניתן לקשט בגבעול תימין טרי , ופלחי בטטה מגולפות בקולפן ומטוגנות
להניח בצד הצלחת 1 יח' מח עצם {שבושלה בציר עוף כ – 1/2 שעה }על מצע ברוסקטה ומעל להניח עגבניית שרי קלויה .
בדופן הצלחת מעל צלע הטלה ניתן להניח פלח לפת טרייה פרוסה וקוביות עגבניות שרי.

המתכון באדיבות
מסעדת סופיה ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים הצג טלפון