Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> פילה עגל בציפוי אגוזים ובטטה
גליאנו פירנצה בגליל

פילה עגל בציפוי אגוזים ובטטה

פילה עגל בציפוי אגוזים ובטטה

תיאור המתכון

באדיבות השף רפאל כהן ממתחם "לוקא" היוקרתי במשמר השרון, עמק חפר

מרכיבים

אופן ההכנה

חותכים את נתח פילה העגל חלב לרצועות בעובי של 1 ס"מ על 1 ס"מ ובאורך כ-5 ס"מ.
מקמחים את הנתחים בקורנפלור, מחממים חמאה (או מחמאה) במחבת, וצורבים במשך 3 שניות מכל צד.
מחזירים את הנתחים למחבת ושופכים מעל את יין השרדונה. ממתינים עד לרתיחה ומסירים מהאש.
מקררים את הנתחים בטמפ' החדר ומגלגלים אותם בתוך שברי האגוזים - עד שהאגוזים יצפו את הנתח בשלמותו. אם האגוזים לא נדבקים זהו סימן שהנתח יבש מעט, וניתן להרטיבו בעזרת מעט שמן.
לוקחים רצועות של בטטה טרייה, מגלגלים סביב הנתחים, ונועצים שיפוד יקיטורי קטן או קיסם בכל אחד מהנתחים.
ממש לפני ההגשה מטגנים את הנתחים בשמן עמוק במשך כחצי דקה.
מוציאים את הנתחים מהשמן ומטפטפים מעל מעט רוטב צ'ילי מתקתק.

אירועים בלחם בשר מרינה, הרצליה. עד 200 איש, כשר למהדריןאירוע חלבי כשר למהדרין - אלתרנתיב קפה מסעדה