Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> כבד אווז בקלבדוס ורוטב תאנים

כבד אווז בקלבדוס ורוטב תאנים

כבד אווז בקלבדוס ורוטב תאנים

תיאור המתכון

באדיבות השף רפאל כהן ממתחם אירועי השף "לוקא" במשמר השרון, עמק חפר

מרכיבים

אופן ההכנה

מנקים את נתחי האווז ומניחים במקרר למשך כל זמן העבודה.
לוקחים את פרוסות התאנים ונותנים להם להתבשל במחבט בתוך ½ כוס קלבדוס, 2 כפות סוכר, ציפורן ומיץ התפוז. מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך עם חתיכות תאנים בתוכו, ואז מעבירים את הרוטב לכלי וממתינים שיתקרר.
בינתיים מחממים במחבת נקייה כף מחמאה (או חמאה) עם כף שמן זית.
צולים את נתחי הכבד במשך 20 שניות מכל צד (רק לקבלת השחמה) ומוציאים לכלי בצד.
מכניסים למחבת עם שאריות הצלייה ½ כוס קלבדוס וכף סוכר חום, וברגע רתיחה מוסיפים כף גדולה של רוטב התאנים.
מכניסים פנימה את נתחי הכבד ונותנים להם להתבשל כדקה (מקסימום) - בהתאם לעובי הנתחים. (על הכבד לשמור על היותו נע במרכז).
מגישים את הכבד בתוספת צנימים או על פיטריות שמפיניון ומעל זולפים מרוטב התאנים.