Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני קישים ו-פשטידות> לביבות בטטה וכרשה לחנוכה

לביבות בטטה וכרשה לחנוכה

לביבות בטטה וכרשה לחנוכה

תיאור המתכון

לקראת חג החנוכה מציג השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה מתכון להכנת
לביבות בטטה וכרשה בציפוי פריך.

מרכיבים

אופן ההכנה

ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את פרוסות הכרשה עד שקיפות.
מניחים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה בתבנית, יוצקים מעל מעט שמן זית, מלח ופלפל. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ- 20 דקות.
מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות (על מנת לאדות את הנוזלים המיותרים) עד התרככות.
מערבבים בקערה כרשה, בטטה ותפוח אדמה ומועכים במזלג.
מוסיפים עלי תימין ו- 2 חלמונים (שומרים את החלבונים בצד), מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומשפרים טעמים. אם המסה רטובה או דלילה , מוסיפים קמח (לא יותר מכף).
טורפים את שאר הביצים (יחד עם החלמונים ששמרנו) בצלחת עמוקה, מכינים צלחת נוספת של קמח ופירורי לחם.
יוצרים כדורים בגודל פינג – פונג ומשטחים, מקמחים, טובלים בביצה ומכסים בפירורי לחם מכל הצדדים.
מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להזהבה . חשוב שהשמן יהיה חם, כדי שהלביבות לא יספגו המון שמן ולא ישברו
מניחים על גבי נייר סופג
מגישים עם סלט עלים מרענן ורוטב לפי טעמכם

הערות

הלביבה נפלאה עם יוגורט פיקנטי, הנעשה כך: מערבבים גביע יוגורט עם חצי כפית טבסקו, כף שמן זית, קורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס . עוד רטבים מומלצים להגשה: איולי לימון ואיולי אריסה.

המתכון באדיבות
מסעדת כרמים בכניסה למושב , סגולה הצג טלפון