סופגניות קינמון

סופגניות קינמון

תיאור המתכון

סופגניות קינמון עסיסיות

מרכיבים

אופן ההכנה

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, הסוכר והשמרים ומפעילים את המכשיר על מהירות נמוכה.
מוסיפים חלב, ברנדי וביצים וממשיכים את פעולת הלישה של המכשיר עד שמתחיל להיווצר בצק רך. מוסיפים את המלח והקינמון ומעבדים 5 דקות עד שהבצק מקבל ברק.
מגבירים את המיקסר למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה עד שהכל נבלע והמרקם גמיש.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה.
קורצים חתיכות מהבצק ומגלגלים כל פיסה לכדור קטן.
משמנים את הכדורים, מסדרים בתבנית ומניחים להתפחה בטמפ' החדר עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
בסיר טיגון מרתיחים את השמן, שמים את נסופגניות בקבוצות קטנות על מנת לא להוריד את טמפ' השמן ומטגנים מכל צד כמה דקות. מוציאים לנייר סופג.
טובלים כל סופגנייה בקינמון וסוכר, ומגישים.

הערות

באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית של ניופאן גורמה