קרפצ'יו סלק ותפוחים
תיאור המתכון
קרפצ'יו סלק ותפוחים
מרכיבים
- פרוסות דקיקות של סלק אדום במרינדה של חומץ תפוחים
- מעט סוכר חום
- 3 תפוחי עץ גרנד סמיט חתוכים לרצועות דקות
- 1 סלק אדום גדול קלוף וחתוך לפרוסות דקות מאוד
- 2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים דק
- ¼ כוס אגוזי לוז קלויים בתנור ושבורים לחצי
- 7 כפות חומץ תפוחים
- 4 כפות שמן חמניות
- 1 דבש תמרים
- 1 כוס אגוזי לוז
- מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מחממים תנור לטמפ' של 220 מעלות וקולים את אגוזי הלוז במשך 8 דקות.
פורסים את הסלק אדום לפרוסות דקות ומסדרים בצלחת הגשה.
חותכים את תפוחי עץ גרנד סמיט לרצועות דקות במכשיר חיתוך (אפשר להשתמש בשם מנדולירה)ומניחים בקערה
מתבלים את התפוחים במלח ופלפל לפי הטעם
מוסיפים חומץ תפוחים, דבש תמרים ושמן חמניות - ומערבבים.
מניחים מעל הסלק שפרסנו בצלחת את שארית המרינדה - לקבלת זגוגיות וטעם
הערות
באדיבות השף צ'רלי פדידה מסעדת Olive Leaf במלון "שרתון" תל אביב
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|