מתכונים לל"ג בעומר
- מתאים ל: 3 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למתכונים לל"ג בעומר ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- מבחר ירקות לפי בחירה, חתוכים לרצועות: חציל, גמבה, כרובית, דלעת, זוקיני, תירס ובטטה.
- 2-3 גבעולי רוזמרין
- 2-3 גבעולי טימין
- 2-3 גבעולי מרווה
- מעט שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח, פלפל לפי הטעם.
- עטוף את הירקות בנייר כסף כפול. הוסף את ענפי הרוזמרין, הטימין והמרווה. טפטף מעל מעט שמן זית, הוסף את התבלינים, סגור היטב וזרוק למדורה ל-15 דק'.
- מעורב ירושלמי במדורה
- "קימל" באדיבות אתר www.2eat.co.il
- 100 ג' לבבות עוף
- 100 ג' כבדי עוף
- 100 ג' פרגיות
- 100 ג' שקדי עגל
- 100 ג' בשר כבש
- 6 עצמות מח
- 1 כפית פלפל חריף
- 1 כפית מלח
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית חייאת
- חתוך את הבשר לרצועות, והנח את התערובת בנייר כסף כפול. שחרר עם סכין את החלק הפנימי בעצמות המח והוסף לבשר. הוסף את התבלינים, עטוף וזרוק לאש ל-15 ד'
- מתכונים לל"ג בעומר
- אלגונקווין – באדיבות אתר www.2eat.co.il
- למילוי:
- 50 ג' אגוזים קצוצים
- 20 ג' צימוקים
- 2 כפות יין מתוק
- ¼ כפית קינמון
- רוקן את תוך התפוח. ערבב את חומרי המילוי ומלא בהם את התפוח. עטוף בנייר כסף וזרוק לאש כ-20 ד'.
- דג על האש
- אלגונקווין – באדיבות אתר www.2eat.co.il
- 4 דגי פורל
- 4 גבעולי מרווה
- 4 חתיכות לימון
- 200 ג' פרוסות חזה אווז מעושן
- מלח, פלפל לפי הטעם
- תבל את הדג מבפנים ומבחוץ. מלא את הדג בעלי מרווה והנח על גבי נייר הכסף גם חתיכת לימון. עטוף בפרוסות אווז מעושן וסגור את נייר הכסף. הנח על האש וצלה 8 ד' מכל צד.
אופן ההכנה
מומלץ להכין את חפירה או מקל מטאטא עם חתיכת דיקט בקצה כדי להוציא את הדברים מהאש בזהירות.
תגובות
-
מה זה התבלין ''חייאת'' במעורב ירושלמי של קימל??
לונה
(25/05/2005 10:40:00)
תרשמו בבקשה אם זה תערובת או תבלין ואיפה להשיג את זה. תודה