Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> עלי פילו ממולאים בעוף ושקדים

עלי פילו ממולאים בעוף ושקדים

עלי פילו ממולאים בעוף ושקדים

תיאור המתכון

עלי פילו ממולאים בעוף ושקדים

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה למילוי:
מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים שקדים, צימוקים ופרגיות מטגנים מעט ומוסיפים תיבול לפי הטעם: לימון, סוכר, מלח ופלפל שחור ומצננים.
לוקחים 3 עלי פילו מניחים אחד על השני כאשר מורחים שכבה עדינה של שמן בין אחד לאחד ומעל. חותכים אותם לרבעים כאשר בכל אחד מהרבעים מניחים במרכזו את המילוי, וסוגרים אותו כמו רימון (בסיבוב כמו בתמונה) ומכניסים לתנור בחום של 180 מע' למשך 20 דק' (או עד להזהבה).

אופן ההכנה לסוכריות הגזר הגמדי:
מבשלים הכל יחד ומביאים לרתיחה עד שהרוטב מצטמצם ומתקבלות סוכריות גזר גמדי, מורידים מהאש.
לקישוט חב' עירית מטוגנת בשמן עמוק למס' שניות

בניית המנה:
מניחים במרכז הצלחת 2 רימוני פילו מוסיפים בצדו האחד מעט מסוכריות הגזר ומצדו האחר חופן עירית ומפזרים מעל אבקת סוכר וקנמון.

הערות

באדיבות השף אבי אביטן ל'נסיה' צומת ראם