פילה סלמון על ריזוטו

פילה סלמון על ריזוטו

תיאור המתכון

פילה סלמון על ריזוטו פורטובלו בקרם קוקוס ופסטיס

מרכיבים

אופן ההכנה

בסיר רחב מחממים שמן זית ומוסיפים את האורז, מטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות מוסיפים את פטריות הפורטובלו הפרוסות, מערבבים ומתחילים להוסיף ציר ירקות.
מוסיפים ציר כל פעם מעט עד שהם נספגים ומוסיפים עוד.
את התהליך יש לבצע על אש נמוכה עד שהאורז הופך לרך.
מוסיפים חלב קוקוס מביאים לצמצום נוסף ומגישים.
במקביל להכנת האורז מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את הסלמון תחילה את צד העור ולאחר מכן את צד הבשר.
יוצקים פנימה פסטיס וכוס ציר ירקות, מתבלים במלח, תימין ופלפל גרוס, מוסיפים את שיני השום ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על לדרגת מדיום של הדג.
להגשה: מניחים במרכז הצלחת ריזוטו ומעל מניחים את הסלמון.
יוצקים לנוזל שנשאר במחבת מעט חלב קוקוס מצמצמים ויוצקים מעל הדג.

הערות

באדיבות השף מיקי סויסה למסעדת לונה אשקלון

המתכון באדיבות
מסעדת לונה כיכר החאן 1, אשקלון הצג טלפון