סלט ישראלי
- מתאים ל: 3 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסלט ישראלי ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 200 ג' גבינת עזים
- מלית הפלאפל:
- 2 כוסות פול יבש מקולף מושרה במים במשך 24 שעות
- 2 בצלים יבשים קצוצים דק
- 2 שיני שום
- חופן פטרוזיליה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה
- ½ כפית אבקת אפיה
- פלפל, מלח, פפריקה חריפה –לפי הטעם
- לסלט:
- חופן חסה ערבית
- חופן חסה אייסברג
- חופן עלים צעירים
- חופן פול ירוק מבושל טרי
- 100cc שמן זית
- 20cc מיץ לימון מלימון סחוט
- 20cc חומץ
אופן ההכנה
סנן את הפול וכתוש עם כל חומרי המלית לעיסה. תן לתערובת לנוח במשך ½ שעה. על ניילון נצמד השטח מהמלית ריבוע בגודל 5*10 ס"מ בגובה ½ ס"מ. באמצע הריבוע הנח גבינת עיזים לאורכו וגלגל לרול. טגן את הרול בשמן עמוק ותן להתקרר. חתוך באלכסון לרולים (בדומה לסושי).
ערבב את החומרים לסלט, וקשט מסביב לסלט בעיגולי הפלאפל. הנח 4-5 זיתים לקישוט.