כרעיי מולארד בתפוזים וקלבדוס
תיאור המתכון
לקראת החורף מציג השף רפאל כהן, המנצח והבעלים של מתחם האירועים לוקא (Luca) בקיבוץ משמר השרון בעמק חפר, הפקת מתכוני גורמה מושקעת, שנותנת לנו טעימה גדושה מכל העושר, הטעמים והקסם של תפריט חורף 2012 - בדגש על מעדני בשר במסורת הגורמה האירופאית. כך תוכלו להפתיע עם מעדן של מתכון נפלא לכרעי מולארד בתפוזים וקלבדוס
מרכיבים
- 6 יחידות כרעיים של מולארד (רצוי לבקש מהקצב שיהיו בגודל בינוני ללא יותר מדי שומן)
- מיץ טרי מ-3 תפוזים
- ½ כוס קלבדוס (ליקר תפוזים)
- שיני שום חצויים
- בצלצלי שלוט קלופים
- צרור תימין
- ¼ כוס טימין קצוץ
- 1 כוס ציר בקר או עוף
- פרוסות מתפוז 1 (כולל הקליפה)
אופן ההכנה
משרים את המולארד במשך כארבע שעות בתוך מיץ תפוז, קלבדוס, שיני שום ובצלצלי שלוט שלמים.
מוציאים את הכרעיים ומיבשים אותן היטב בניר סופג
מחממים מחבט על להבה גבוהה ומניחים את הקרע כאשר הצד של העור כלפיי מטה, ונותנים לעור להיחרך במשך 2 דקות ואז הופכים לעוד 2 דקות.
מעבירים את הנוזלים מהמשרה לסיר קטן ומבשלים על להבה חלשה - עד לצמצום, מוסיפים את התימין ומורידים מהאש.
מסדרים את המולארד בתבנית פיירקס עמוקה ובוזקים מעל את המשרה המצומצם, מוסיפים כוס ציר בקר או עוף וצולים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 60 דקות.
מניחים את פרוסות התפוז על מגש עם ניר פרגמנט, מפזרים מעל סוכר, שורפים בברנר עד לקרמול ומניחים לצד המנה לקישוט.