אורז אדום עם בצלים מאודים
תיאור המתכון
מתכון קליל לאירוח בסוכה
באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
מרכיבים
- 2 כוסות אורז אדום "סוגת"
- ½ 4 כוסות מים
- 6 כפות שמן קנולה
- 3 כפות עירית טרייה קצוצה
- 3 כפות בצל ירוק קצוץ
- 3 כפות בצל אדום קצוץ
- 3 כפות בצל לבן קצוץ
- 3 כפות כרישה קצוצה
- מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
מוסיפים לסיר בעל תחתית עבה 3 כפות שמן ומתחילים בטיגון האורז למשך כ-3 דקות.
מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את המים, בוחשים ומביאים לרתיחה.
מכסים את האורז במכסה, מבשלים בין 25-35 דקות, וכשהאורז מוכן משאירים אותו בסיר מכוסה כ-5 דקות (עד להוספת הבצלים).
בינתיים מכינים את הבצלים: מניחים במחבת טפלון 3 כפות שמן ומתחילים באידוי הבצל הלבן במשך כ-3 דקות. מוסיפים את הבצל הסגול והכרישה וממשיכים לאדות עוד כ-3 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק והעירית. כשכל הבצלים
מאודים היטב יחדיו לתבשיל אחיד, יוצקים מעל האורז ומגישים חם או בטמפרטורת החדר, בעיטור עירית או בצל קצוץ