Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > לחם גבינת רוקפור חמוציות ומרווה

לחם גבינת רוקפור חמוציות ומרווה

לחם גבינת רוקפור חמוציות ומרווה

תיאור המתכון

השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה, מציג לקראת סוכות במתכון נפלא ללחם גבינת רוקפור, חמוציות ומרווה, לאירוח בסוכה המשפחתית

מרכיבים

אופן ההכנה

מערבבים את כול המרכיבים, למעט המים והשמן.
בוזקים פנימה את המים\ מערבבים ולשים במשך כ-8 דקות – עד שהבצק רטוב ורך (ניתן לקמח מעט על מנת ללוש יותר טוב).
מניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד למשך כ-60-45 דקות.
לאחר זמן התפיחה (כשנראה כי הבצק הכפיל את נפחו) לשים את הבצק עוד לישה קצרה, ומחלקים ל-3 ככרות לחם.
לאחר שעבדנו את הלחם עד לצורה הרצויה, מבצעים מספר חתכים לאורך הבצק.
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות צלזיוס ואופים במשך כ-7 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות צלזיוס, וממשיכים לאפות בין 11-8 דקות.
מוציאים מהתנור ונותנים ללחם לנוח כ-20 דקות.
מגישים בלוויית חמאה לבנה, מלח גס שמן זית ומיץ עגבניות.