לחם גבינת רוקפור חמוציות ומרווה
תיאור המתכון
השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" במושב סגולה, מציג לקראת סוכות במתכון נפלא ללחם גבינת רוקפור, חמוציות ומרווה, לאירוח בסוכה המשפחתית
מרכיבים
- 550 גרם קמח מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 וחצי כפות סוכר
- ½ כף מלח
- 2 שיני שום קצוצות
- 150 גרם גבינת רוקפור
- 10 עלי מרווה קצוצים גס
- 50 גרם חמוציות
- 400 מיל מים קרים
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מערבבים את כול המרכיבים, למעט המים והשמן.
בוזקים פנימה את המים\ מערבבים ולשים במשך כ-8 דקות – עד שהבצק רטוב ורך (ניתן לקמח מעט על מנת ללוש יותר טוב).
מניחים את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד למשך כ-60-45 דקות.
לאחר זמן התפיחה (כשנראה כי הבצק הכפיל את נפחו) לשים את הבצק עוד לישה קצרה, ומחלקים ל-3 ככרות לחם.
לאחר שעבדנו את הלחם עד לצורה הרצויה, מבצעים מספר חתכים לאורך הבצק.
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות צלזיוס ואופים במשך כ-7 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות צלזיוס, וממשיכים לאפות בין 11-8 דקות.
מוציאים מהתנור ונותנים ללחם לנוח כ-20 דקות.
מגישים בלוויית חמאה לבנה, מלח גס שמן זית ומיץ עגבניות.