Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > פאי מרנג לימון קלאסי (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

פאי מרנג לימון קלאסי (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

פאי מרנג לימון קלאסי (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

תיאור המתכון

באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. מניחים במעבד מזון את החלמונים, החמאה והסוכר, ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד. מוציאים ממעבד המזון, לשים לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה.משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (חצי סנטימטר לערך), מכניסים לקירור במקפיא למשך כחצי שעה. אופים את הבסיס עד שהבצק משחים.
הכנת המלית: מניחים בסיר את מיץ הלימון, גרידת הלימון, מים, סוכר וחמאה, ומחממים עד לרתיחה. מניחים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה. שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך. מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר.
הכנת גבעות המרנג: מניחים בסיר כפול את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת כל הסוכר. מקציפים את התערובת במהירות גבוהה - עד שמתקבל קצף יציב ביותר. מזליפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג). מכוונים את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות צלזיוס - על מנת שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, ומכניסים את הפאי לשתיים-שלוש דקות.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש