סלט ירוק עם פילה הדרים, אספרגוס ורוטב וינגרט פקאן
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
סוגרים את יום כיפור
מרכיבים
- חומרים לסלט:
- לב חסה אדומה
- לב חסה ערבית
- חופן עלי רוקט
- 10 עלי עולש
- 12 פילה תפוז
- 12 פילה אשכולית אדומה
- 6 אספרגוסים
- 20 אגוזי פקאן סיני
- וינגרט פקאן
- חומרים לויניגרט פקאן:
- 150 גר' אגוזי פקאן סיני טחונים
- 1 שן שום
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות חרדל דיזון
- 3 כפות ממרח תמרים
- מיץ מ-½ לימון
- 3 כפות חומץ בלסמי
- ½ כוס שמן אגוזים
- ¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה
הכנת הרוטב: מערבבים בצנצנת את המרכיבים הבאים
הכנת הסלט: שוטפים את החסות מקלפים את ההדרים ומוצאים את הפילה. מקלפים את האספרגוס ומבשלים בישול קצר (בלאנצ). מעברים למים עם קרח.
אופן ההגשה: מניחים על צלחת את החסות לאחר שטבלנו ברוטב, ומסדרים מלמעלה את פירות ההדר האספרגוס ושיברי הפקאן.