קציצות טלה וצנוברים בתבשיל של במיה ברוטב חמוץ מתוק
תיאור המתכון
באדיבות השף סהר רפאל מ"כרמים" מושב סגולה
מרכיבים
- ½ ק'ג בשר טלה טחון
- 1 שקית במיה קפואה\חצי ק"ג במיה טריה
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה
- שמן זית
- 1 כף סוכר
- מלח ופלפל
- 50 גרם צנוברים קלויים
- כוסברה טרייה
- פטרוזיליה
- ½ לימון
- 1 כוס מים
- 1 בצל יבש קצוץ
- 3 שיני שום פרוס
אופן ההכנה
הכנת הקציצות: מניחים בקערת ערבוב את הבשר, מתבלים בכפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס. מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה קצוצה ומערבבים היטב. יוצרים קציצות במשקל 50-70 גרם, מחממים שמן במחבת ומטגנים קלות את הקציצות ומניחים בצד.
הכנת הרוטב: מוסיפים שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל והבמיה עד כדי הזהבה. מוסיפים את השום והרסק ומטגנים עוד כ-2 דקות. בוזקים את הסוכר ומוסיפים מים. סוחטים את הלימון מעל ומביאים לכדי רתיחה. מנמיכים ממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. קוצצים כוסברה ומפזרים מעל. מבשלים עוד כ-2 דקות טועמים משפרים טעם עם מלח ופלפל.
הערות
טיפ להגשה: כדאי להגיש מרכז שולחן בלוויית חלה או לחם לבן שלם