Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ירקות ממולאים באורז בשר וצנוברים ברוטב טלה וירקות שורש

ירקות ממולאים באורז בשר וצנוברים ברוטב טלה וירקות שורש

ירקות ממולאים באורז בשר וצנוברים ברוטב טלה וירקות שורש

תיאור המתכון

באדיבות השף סהר רפאל מ"כרמים" מושב סגולה

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הירקות: יש לרוקן את הירקות מתוכן (קישואים, פלפלים, עגבניות ותפו"א), לתבל בשמן זית מלח ופלפל ולהניח בצד.
הכנת האורז: נכניס את כל המרכיבים (אורז, בשר טלה טחון, עגבניות, בצל, שום, פטרוזיליה, מלח ופלפל) לקערה ונערבב היטב. נכניס את הקערה למקרר ונשרה למשך שעתיים עד להתחברות הטעמים. ניתן להוסיף גם ½ 1 כפות צנוברים.
הכנת הרוטב: נטגן בסיר בינוני את הבצל ושאר הירקות בשמן זית במשך כ-2 דקות. נוספים את ציר טלה וחצי כוס מים עד שנגיע לרתיחה, ואז נתבל במלח ופלפל.
הכנת המנה: נמלא את הירקות במילוי שהכנו כשלושת רבעי גובה, ונסדר על הרוטב שהכנו. נכסה את הירקות הממולאים בשאר הנוזלים, וניקח צלחת ברוחב הסיר (כשהצלחת נכנסת לתוך הסיר) ונכסה את הירקות עד שיגיעו לרתיחה. ננמיך את הלהבה ונבשל במשך כ-40 דקות. לקראת סוף הבישול נטעם ונשפר טעם - אם יש הרבה נוזלים נגביר מעט את האש לצמצום. חשוב להגיש שהרוטב סמיך ועסיסי.