מוג'אחס
- מתאים ל: 3 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למוג'אחס ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- ½ ק"ג שקדי עגל מנוקים מכל שאריות רקמות חיבור
- למרינדה:
- ½ כוס שמן זית
- מיץ מ-3 לימונים סחוטים
- 1 כפית פלפל לבן
- 1.5 כפיות מלח
- קומץ פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף יין לבן
- (אם אין בעיית כשרות, ניתן להוסיף גם חמאה מזוקקת)
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי המרינדה ונותנים לנוח במקרר למשך יום. לאחר יום , מוציאים מהמקרר, מוסיפים פנימה את השקדים ומשרים למשך ½ שעה. משפדים את השקדים וצולים. מאוד חשוב להקפיד על שמירה של 30-40 ס"מ מעל הגחלים בצלייה. צולים כל צד כ-4.5 ד' עד לדרגת מדיום ומעלה. במהלך הצלייה מברישים את השקדים במרינדה מדי פעם. מוציאים את השיפודים מהאש ומגישים עם רוטב צ'ימיצ'ורי ו-2 לימונים.