Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> פולקה עוף אסיאתי ברוטב קארי וחלב קוקוס

פולקה עוף אסיאתי ברוטב קארי וחלב קוקוס

פולקה עוף אסיאתי ברוטב קארי וחלב קוקוס

תיאור המתכון

באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
המטעמים שלפני הצום

מרכיבים

אופן ההכנה

מחממים מחבת עם השמן.
משחימים את העוף עד להזהבה יפה מכל הצדדים.
מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצד.
באותו השמן מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים כדקה נוספת. מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים יין לבן ומשאירים את המחבת כמה דקות עד לצמצום היין. מוסיפים את חלב הקוקוס ואת התבלינים ומבשלים במשך כ-30 דקות – עד להתמזגות הטעמים והתבלינים.
מפזרים את הכוסברה הקצוצה.
מגישים חם על מצע של אורז לבן או נודלס.
הכנת הפיתה: מניחים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. במרכז הגומה מניחים את השמרים, ¼ כוס מים פושרים וסוכר ומערבבים את הנוזלים בעדינות. אחרי 5 דקות מוסיפים מלח ומערבבים עם הקמח. מוסיפים מים בהדרגה ( בערך כוס מים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני. נותנים לבצק לנוח 20 דקות במקום חמים, לאחר מכן לשים שוב, ומניחים למשך 10 דקות מנוחה נוספות. בינתיים מחממים על הגז ווק סיני, כאשר הווק הפוך והצד הקמור מונח כלפי מעלה. מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים (במשקל 30 גרם כל אחד) ופותחים עם הידיים או במערוך על משטח מקומח. אופים את הפיתות על הווק הלוהט למשך דקה עד להזהבה.