Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> טארט טאטן אגסים ותבלינים

טארט טאטן אגסים ותבלינים

טארט טאטן אגסים ותבלינים

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". קינוח צרפתי אהוב. אנחנו מכינים אותו עם בצק פריך, כמו במקור, ולא עם בצק עלים, כמקובל במקומותינו, אבל אוהבים אותו דווקא עם אגסים מתובלים בהל, וניל ואניס.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה, מתחילים להוסיף את
הביצים בהדרגה, מוסיפים את הקמח וקליפת התפוז ומערבלים עד לקבלת בצק מפורר. עוטפים
בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח חצי שעה במקרר.
2. מחממים תנור ל 170- מעלות.
3. מכינים את מלית האגסים. מחממים במחבת או בתבנית, על להבה בינונית, את הסוכר והחמאה עם
וניל, אניס והל, תוך כדי בחישה, עד להמסת הסוכר. מבשלים מספר דקות נוספות לקבלת קרמל
ומסירים מהאש. מוציאים את כוכב האניס, מרוקנים את הוניל, מגררים ומסלקים את התרמיל.
4. קולפים את האגסים, חותכים לרבעים ומרחיקים את הליבה והגרעינים.
5. מרכיבים את הטארט. מסדרים את רבעי האגסים במעגלים, בצורה צפופה, על הקרמל, עם הצד
החתוך כלפי מטה, עד שהתבנית מכוסה באגסים.
6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי ס"מ ומניחים אותו על האגסים, מצמידים את
קצות הבצק לשולי התבנית.
7. אופים 40 דקות, עד שהבצק זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים מעט, הופכים בזהירות על צלחת הגשה
ומשחררים מהתבנית. מגישים חם.